Hönsmamma

Nu är gänget här! :)

Förstå vad roligt vi har det just nu! Man springer ut i hönsgården titt som tätt och bara studerar deras ivriga pickande och kurrande. Man blir en riktig HÖNSMAMMA när man ser att någon höna ligger ner och ser lite trött och hängig ut. Min karl är minst lika nojig som mig, han ringer till och med till sin mormor och rådfrågar om de små liven.. hihi :)

Idag har jag min första lediga dag på jag vet inte hur länge.  Det känns helt underbart och jag njuter av varje sekund. Det där stresstrycket över bröstet börjar avta och jag känner att denna dag kommer bli så otroligt givande. Ska plantera lite blommor och plocka lite grann här på gården. Det behövs alltid :)

Nu ska jag tvätta av mig här och försöka göra lite nytta. Jag uppdaterar så småning om med lite bilder från hönshuset!

KRAM!

Trött.

Guud, hur ska jag orka?!

Efter en natt utan speciellt mycket sömn så är jag uppe med tuppen. Börjar jobbet om 20 minuter och jobbar hela dagen och kvällen, till 20.00 :( Jag är verkligen slutkörd nu känner jag. Är jättetrött, stressad och kroppen är som uppe i varv hela tiden, jisses. Hade jag varit på mina vanliga arbetsställen så hade jag sjukskrivit mig, men nu är jag ju på ett nytt ställe och man vill verkligen visa framfötterna. Så jag ska försöka bita ihop. Jobbar 08-20 i morgon också, på måndag kör jag på 7-16. Tisdag har jag insulinutbildning och onsdag brevidgång inför sommarens jobb..

Finns det ingen där ute som kan ge mig lite styrka? Det hade verkligen inte skadat, haha! :/ Dock så har jag avbokat torsdag, fredag och helgens dagar till ledighet. Det behövs. Har bara varit ledig en dag åt gången, max! Det är alldeles för lite, man hinner som inte riktigt vila upp sig och ta nya tag..

Nä, jobbet kallar :/ Vi hörs..

/Sandra.

Leghorn's on my mind

God kväll på er!

Egentligen borde jag ligga under täcket just nu, med tanke på att jag ska upp halv åtta i morgon. Men, efter denna långa sovmorgon jag hade idag så är jag överdrivet pigg just nu. Fast, jag klagar inte... Det finns nog inget mysigare än att sitta uppe i soffan och mysa medan Sex And The City rullar på tvn, hihi :) En kopp te är det enda som saknas. och min älskling så klart, men han sover han så jag får nöja mig med mig själv.

Imorgon (peppar, peppar) så kommer hönshuset! Om det vill sluta regna... Det regnar fortfarande, och himlen ser mörk och dyster ut. Nä, jag måste få hem mina små höns och herr Tupp så snart som möjligt. Kalla mig löjlig, men mina moderskänslor svämmar över snart här borta... Haha! Nu när jag har sett de små liven så kan jag inget annat än längta. Åh, jag får läsa mina hönsböcker och tönta ner mig lite mer.. Jag gissar att det är så här det är när man bor ute på landet, man förändras.

Man ser det vackra i saker och ting som man aldrig tänkt en tanke på förut. Vem hade kunnat ana att jag en dag skulle bo ute i en by på landet, med världens bästa man, i världens finaste hus med världens finaste djur?! Ja. Jag är helt enkelt lycklig. Och - jag har förändrats till det bättre. Jag värderar livet på ett helt annat sätt nu än tidigare. Jag vet att livet är någonting att ta vara på. Varje dag är ett ögonblick att minnas. Skriv upp det va, okej? :)


Nu ska jag hämta den där tekoppen, slänga på lite mer ved i öppenspisen och mysa lite till.

Sov så gott! :) Kramar!

/Sandra



Så här ser herr Tupp ut! Fast i ett yngre format.. ungtupp som han är! :)

Kan det aldrig sluta regna?

Det öser bara ner, rent ut sagt. Jag älskar annars regn och åskväder, men just nu vill jag ha lite solsken så att våran gård torkar upp. Hönshuset ska ju levereras vilken dag som helst nu, men om marken är för mjuk och blöt så förstör vi ju hela gräsmattan! :(

Jag var och kikade på våra höns igår. Jisses, vad spännande det var! Alla är vita, till och med tuppen! Dock var dom en aning skitiga så jag hoppas att det är någonting man får bort i sandbadet. Tuppen är en ungtupp. Jag håller tummarna för att han växer upp till en stor och ståtlig karl med det där långa, vita svajet baki gumpen! :) Dom har en tendens att få jättelånga fjädrar där bak, nästan som en påfågel.. Ska bli riktigt spännande! :)

I övrigt så knallar allt på här hemma. Jag jobbar mest hela tiden, egentligen. Idag jobbar jag från 15 till 20.30, i Dokkas. Det funkar jättebra och jag trivs, vars jag än jobbar egentligen. Har fått sommarjobb hela sommaren inom hemtjänsten, och bara det gör ju så att det klirrar ganska rejält i kassan!

Nä, mina vänner. Nu ska jag inte klottra ner någonting mer utan nu ska jag utfodra mina hundar och förbereda mig inför arbetsdagen. Ni får ha det så bra!

/Sandra

Vilket väder!

Solen skiner för fulla muggar här ute, ser till och med en liten fågel sittandes på kraftledningen som passerar efter vägen. Då kan man inte annat än njuta, sommaren är snart här! Men ändå inte. Vi har en del snö kvar här och isarna ligger kvar på sjöarna, men snart!

Jag tänker inte vara speciellt långvarig här idag, utan jag tänker avsluta med att berätta en glad nyhet!

-Vi ska bli med höns! (och tupp!)

Nästa måndag anländer de små liven, vilket innebär att hönshus och hönsgård måste vara färdig tills dess. Jag känner mig en aning stressad i själen, kan jag erkänna. Vill ju städa ur och förbereda hönshuset ordentligt så att allting är fixat när de dyker upp.

Så nu vet ni vad jag har å göra hela dagarna efter jobbet - städa hönshus och bära halm och strö,
precis som en riktig bondmora! Thihi.

Nu ska jag fika lite grann här och sen är det jobbet nästa som gäller.

*vink*


By the way, ska fota lite bilder sen på hönshuset och det när det anländer! Så får ni se hur det ser ut! :)

På jakt efter lantliga utekrukor..

Oj, vad duktiga vi har varit idag!

Nu har vi en stor vedhög här på gården som sambon hämtat hit med lastbilen. Det ska klyvas och staplas, förstås. Själv har jag krattat så jag fått stora blåsor på händerna! Jag skojar inte, blåsor! Det måste vara ett tecken på att man tagit i så det bara sjunger om det, hihi!

Har plockat en massa småskräp bland stenarna här ute.. cigarettfimpar, påssnus, plastbitar, glas (!?!), isolering.. Ja, allt mellan himmel och jord. Har även plockat undan spadar och vintertillbehör, så nu börjar det bli dags att hitta fram sommarprylarna och eventuellt inhandla lite nytt. Är på jakt efter två stora, fina blomkrukor som ska få stå på varsin sida av våran infart på gården. Sedan behöver jag blomkrukor till verandan och bron utanför ytterdörren.. Synd bara att man ska vara så himla kräsen.. Har letat runt på massor av internetsidor, men inget har riktigt fångat min uppmärksamhet.. Synd! :/

I morgon börjar jag jobba redan kl 8, och när man bor en bit från stan så innebär det att jag bör vara uppe senast kl 6, om jag vill slippa stressa. Så, med andra ord - God natt på er! :)

/Sandra


Utomhusprojekt.

Äntligen hemma från jobbet! Phew. Känner mig ganska trött..

Dagens planer verkar röra gården och utomhusgörat. Måste skruva ihop våra nya krattor och sen ska jag sätta igång och kratta undan sådant som tinar upp i tö.. (Ni som har hundar, ni vet vad jag talar om..)

Finns även en hel del annat som behöver göras. Plocka upp en massa bensindunkar, småskräp, stegar osv som vi spritt ut här lite överallt. Hundgården skulle också behövas rensas igenom, men eftersom den ska flyttas och byggas ut så får jag vänta lite med det. Min karl är och klyver ved inför kommande vinter, så jag är inte den enda som håller på och projekterar! :)


Nä, nu ska jag sätta igång med krattorna här!

*vink*

Hej Allesammans!

Ojoj, vad livet rullar på. I en superfart, måste jag säga!

Hemmet har i det närmaste sett ut som ett bombnedslag, så idag (läs: ikväll), har jag lyckats klämma in en städrunda här i huset. Har jobbat till kl 19, och sen åt vi världens godaste middag! En mild, krämig laxsås med pasta. Åh, vad gott det var! Efter middagen städade jag badrummet och sedan tappade jag upp ett lyxigt bad, tände rökelser och ljus och skämde bort mig själv.

Nu har jag bäddat ner mig här i soffan, med lite Polly och ett glas juice. Ibland känns livet bara så där härligt lyxigt, eller hur? Alla dessa små stunder då man unnar sig någonting extra; Ett glas vin en vardag, dyra doftljus, fårskinnsfällar och mjuka, varma plädar. Kanske man skulle unna sig att äta på finporslinet en tråkig måndag? Eller köpa den där dyrare köttbiten istället för att köpa någonting färdiglagat? Att få laga mat, från grunden - och att få använda lite lyxigare ingredienser för en gångs skull - Åh, det kan göra en hel dag.

Jag har faktiskt reflekterat en hel del över detta... Varför man har så svårt att göra någonting speciellt av varje dag som passerar? Människor är så inrutade i sina scheman med jobb, barn, hem och städning. Själva njutningen verkar placeras på allra sista plats.. Det är så himla synd, egentligen.

Varje dag som passerar, får man aldrig åter. Denna stund, just nu - är helt unik. Om du hade fått välja - vad hade du gjort för att kunna göra nuet så underbart som möjligt? Det behöver inte kosta pengar, och tid har man egentligen alltid. Har man inte tid - så tar man sig tid.

-Nä, gör någonting annorlunda! Varje dag.

  • Spela gamla goda kärleksballader när tvätten viks.
  • Duka fram till frukost redan kvällen innan. Tänk vad trevligt att vakna upp på morgonen och se ett väldukat bord? Man sparar på tid och man hinner faktiskt njuta.
  • Ät frukost i badet! Varför inte? Ta med en bricka med lite uppskurna fruktbitar, en smörgås och en kopp kaffe. Ligg där i vattnet, läs morgontidningen och ät din frukost.
  • Svep en filt om dig och gå ut på balkongen/verandan på kvällen och drick en kopp te.
  • Ta för vana att bädda upp sängen och öppna fönstret någon timma innan du lägger dig. Finns det någonting mysigare än att få krypa ner i kalla, friska täcken?
  • Gör hellre mindre saker varje dag, men helhjärtat - istället för att försöka hinna med så mycket som möjligt, och känna att man tappar glädjen och lusten att faktiskt få någonting gjort.

Nä, mina vänner. Nu får det räcka för ikväll. Ska mysa vidare här och sen ska jag krypa ner i sängen och läsa min nya Cosmo! Sov så gott!

/Sandra

Idag, mina vänner...

...Ska jag göra någonting som jag inte gjort på väldans många år.

-Gå till tandläkaren.

Har trotsat min enorma tandläkarskräck och bokat in en timme i den fruktade stolen. Jag vet att min mun behöver en ordentlig genomgång, men jag har även två tjorvande visdomständer... och vet ni vad dom brukar göra med visdomständer? - DRA UT DOM.

Jag har aldrig dragit ut en tand, jag har alltid fått lustgas när det har varit dags för borrning av hål och jag hatar dessa sprutor! Ja jisses, konstigt nog så är jag inte jättenervös. Det kommer väl.. ? Eller så är det helt enkelt så att det känns skönt att få det gjort.

Hur som helst, så ska jag belöna mig själv med att åka till N-vaara och hälsa på Anna-Lena! Bättre belöning får man väl ändå leta efter? Det är alltid så mysigt att åka dit och surra och planera över en kopp kaffe. Dom ska nämligen flytta snart, och jag har lovat att hjälpa till med packning och flytt! :)


Lite bilder.



Detta är en ytterst provisorisk hörna i vardagsrummet. Fåtöljerna har ännu inte fått sig en ordentligt plats i huset, så jag lär flytta runt dessa en hel del.. Sen ska jag då tapesera om, trivs inte riktigt med dessa medaljonger..



Här får ni se en bild på min mormor, som gick bort för några veckor sedan. Denna bild ska ramas in, så jag är på jakt efter någon vit, sliten gammal ram - helst rund.



Jag fick även ett ryck här för några dagar sedan och slet fram alla förvaringsburkar från skafferiet. Är alltid så svårt att hitta det man söker efter, burkarna står alltid längst in. Nu har man en betydligt bättre överblick.



Köksbordet så som det ser ut nu. En ny lampa som vi faster skickat åt oss.. den tackar vi för ! :)



En del av skänken.



En helbild av skänken.


Nu ska jag faktiskt börja göra mig i ordning, mata mina odågor här hemma och sen beger jag mig till jobbet! :)

Ni får ha det så bra!

/Sandra

En dag då allting känns grått.

Idag är det en dag som bara känns så grå, trist och tråkig. Utomhus skiner solen för fullt, men jag känner mig inte alls taggad för varken jobb eller någonting annat heller för den delen.

Det är inte ofta det händer att man vaknar på fel sida, men när man gör det - ja då
brukar oftast hela dagen kännas ganska tråkig och grå.

Menmen, istället för att fokusera på det negativa så ska jag försöka få fram det positiva! Eller hur? Jag har ju faktiskt världens finaste familj, en underbar gubbe, underbara vänner. Världens underbaraste hundar, och ett mysigt hus med massor av möjligheter!

På gården är snön snart framtinad, så det är med spänning jag väntar på att få plocka fram krattan och börja rensa lite ogräs här ute! Ska försöka få tag i ett litet bord med tillhörande stol också.. kanske eventuellt två stolar. Hade velat ha dessa på bron utanför ytterdörren. Är alltid där solen skiner som mest på förmiddagen, så det är ju nästan självklart att det är dit man går på morgonkvisten med kaffekoppen i hand.

Nä, nu blev jag lite inspirerad! Jag börjar jobbet först klockan två, så vet ni vad jag hinner med?
-En liten photoshoot ! ;)

Vänta här, några minuter. Så får ni se lite bilder :)

/Sandra.

En seg måndag är här..

Jisses, vilken tröttsam dag det har varit! Känner mig helt slut i både kropp och själ.
Hade varit helt underbart att få krypa ner i sängen under filten, och slumra lite lätt till en bok.

Tyvärr har jag maten på spisen, som är färdig om exakt.. 38 minuter! Då blir det alltså att jag äter lite grann och sen ska jag lägga mig och vila. Kvällen är lång och jag har tvätt som ska hängas och vikas.

Var på Röda Korset idag och fyndade två stora snäckor, som var målade i en svagt rosa pärlemofärg med massor av glans. Var jättefina! 5 kr styck, som hittat. Eller hur? :) Bilder kommer så småning om.

Nu ska jag inte göra annat än vänta ut maten här.

Ni får ha det så bra! :)

Kram!

/Sandra ♥

Vinterns sista pust.

Vilket väder det är ute!

Jisses, precis när man trodde att våren var här - ja då tog vintern sin (förhoppningsvis) sista pust och vräkte ner med flera decimeter snö! Tusan då.. jag som tänkte börja göra lite fint ute på gården, men det får vänta..

Dagen har varit lugn i det stora hela. Har bara plockat och städat här hemma. Gubben har också varit flitig - han har städat ur kylen, dammsugit och vaskat. Han är så go! :)

Tvättmaskinen går i alla fall varm, disken är fixad och så har man så klart ändrat lite här hemma. Har bland annat fått ett helt lass med massor av vackra, fina saker från min faster! Och det tackar jag för! Är alltid så mysigt när man får ändra om och göra det mysigt. Det kommer förhoppningsvis upp lite bilder snart!

Nu tänker jag avrunda här, ska nämligen börja med middagen! Severas kyckling och ris här hos oss! :)

*vink*

RSS 2.0